Contact

+4 021 231 09 04 office@ager.ro

Vehicule de interventie si solutii pentru eficienta operativa

Inspectoratul General al Politiei Romane a achizitionat in leasing fincanciar autospeciale si echipamente de ultima tehnologie compatibile cu cerintele europene privind intrarea in spatiului Schengen.

Implicarea in acest proiect a firmei AGER a plecat de la realizarea ofertei integrate de autospeciale şi echipamente, s-a derulat prin contractarea, achizitia şi integrarea echipamentelor, mergând pâna la asigurarea livrarii finale catre beneficiar. Datorita complexitatii solutiilor pentru fiecare lot a fost alocat un manager de proiect.

Derularea proiectului

Pentru a crea un flux informational rapid si operativ, in vederea coperarii internationale intre structurile de interventie rapida pentru prevenirea si combaterea actelor teroriste au fost construite autolaboratoare si autospeciale criminalistice. Autoturismele au fost dotate pentru a satisface nevoile muncii operative si nevoile impuse de schimbul operativ de informatii pentru aderarea la spatiul Schengen.

Pentru fiecare lot de produse s-a realizat câte un prototip – auto cu dotarile necesare, prototip care aprobat de beneficiar a constituit baza pentru realizarea celorlalte autospeciale.

Dotarile necesare autolaboratoarelor si autospecialelor (echipamente diverse şi specifice, software etc.) au fost contractate atât cu furnizori de pe piata interna cât şi de la extern. Toate autospecialele si echipamentele suplimentare au fost ofertate de la nume de marca in domeniu: Mercedes, Mazda, Porsche, Dacia, Foster& Freeman, Panasonic, Sony, Canon etc.

Autolaboratoarele criminalistice

Autolaboratoarele climinalistice cu tractiune integrala au fost proiectate si echipate cu dotari speciale pentru a permite operarea in conditii de teren si de clima diverse, autolaboratoarele permitand prelevarea tuturor categoriile de urme si microurme din campul infractional.

Au fost puse la dispozitie echipamente care permit perimetrarea zonei (pentru a asigura protectia probelor) si asigura o buna iluminare a zonei si permit cercetarea in orice conditii.

Printre dotarile autospecialelor putem aminti:

  • truse de marcare,
  • trusa criminalistica universala,
  • trusa criminalistica pentru iluminare – o trusa portabila care asigura cercetarea la fata locului in spectru de lumina variabila de la ultraviolet la infrarosu (necesara pentru punerea si evidentierea tuturor categoriilor de urme si microurme, inclusiv cele biologice, existente la fata locului.),
  • trusa de ridicare microurme,
  • truse de recoltare si ambalare a probelor biologice,
  • truse relevare si ridicare urme papilare si amprente,
  • trusa urme traseologice,
  • trusa speciala pentru foto-video, profesionala, dispozitiv informatic portabil de stocare si prelucrare imagini (echipament care functioneaza in conditii diverse de clima (ploaie, ceata etc.) dotat cu soft-urile necesare, inclusiv pentru partea de realizare a schitelor la fata locului, pentru partea de transmitere a urmelor catre cea mai apropiata unitate de Politie care este dotata cu echipament legat la bazele de date nationale).

Autospeciale de patrulare

Autospeciale de patrulare pentru Politia Rutiera a fost construita pe platforma Dacia. S-au pus la dispozita Politie Romane Loganuri MCV Laureate cu: motor de 1.6 in 16 valve, computer de bord, aer conditionat si sistem de franare prevazut cu ABS dotate cu:

  • etilotest,
  • sistem video radar mobil cu GPS,
  • o gama extinsa de solutii de conectare wireless,
  • echipamente de comunicatii,
  • istem de avertizare optico-acustica – modulara,
  • indicatoare pentru semnalizarea la locul faptei.

Fiecare masina a beneficiat de roti de iarna, baterie suplimentara fara intretinere si instalatie electrica aferenta.

Supraveghere operativa

Misiunile de supraveghere operativa au beneficiat de unsprezece loturi fiind dotate cu sisteme de supraveghere audio-video, sisteme de mentinere a vietii, module portabile de conducere a misiunii si sisteme de comunicatie de ultima generatie.

Majoritatea autospecialelor au fost transformate din punct de vedere al caroseriei, a instalatiei electrice, echipamentele specifice au fost integrate si la final omologate beneficind si de montaj, paza si stocare pe toata perioada de integrare a echipamentelor pe autovehicule, asigurarea autovehiculelor si a echipamentelor suplimentare pe perioada realizarii montajului si a omologarii autospecialelor, mentinerea garantiei autovehiculului dupa interventia asupra caroseriei si a instalatiei electrice a acestuia, instruire a personalului de specialitate din cadrul IGPR, atestarile metrologice periodice ITP-ului, revizii tehnice periodice.