Contact

+4 021 231 09 04 office@ager.ro

Studiu de caz – Monitorul Oficial – Implementare Kaspersky

Implementarea Kaspersky Business Space Security pentru protejarea sistemelor informatice si a comunicatiilor electronice.

Protected By

Monitorul Oficial

Publicatie oficiala a statului care functioneaza in subordinea Parlamentului Romaniei - Camera Deputatilor si care are ca obiect principal de activitate tiparirea publicatiilor oficiale ale statului. Ofera servicii de editare si tipar in piata de profil


Despre institutie

Monitorul Oficial R.A. a fost infiintata la data de 1 iulie 1991 prin H.G. nr. 358/1991, sub autoritatea Camerei Deputatilor, ca persoana juridica ce isi desfasoara activitatea in interes public national, prin unirea Compartimentului redactional din aparatul Camerei Deputatilor cu atelierul - tipografie Monitorul Oficial si Serviciul de relatii cu publicul al Buletinului Oficial din cadrul Imprimeriei Coresi.

Situatia initiala

Organizatia, in cele doua sedii, are aproximativ 300 de statii de lucru, doua retele Active Directory cu Windows Server pentru sediul central si cel de-al doilea sediu. Cele doua sedii sunt conectate prin intermediul unei conexiuni VPN si au un server de email, un server FTP, un server Web, servere web pentru aplicatii pentru clientii externi companiei, server de aplicatii pentru aplicatii disponibile numai clientilor interni, server de fisiere pentru zona de productie.

Pentru sediul central sunt folosite doua servere pentru baza de date AD iar pentru cel de-al doilea sediu este folosita o singura masina care este depozitarul bazei de date AD si indeplinete rolul de server de fisiere pentru zona administrativa si server de imprimare pentru acest sediu.

Pentru conectarea celor doua sedii se folosesc masini de tip server, cu sisteme de operare Linux. Pentru server-ul de email, web si FTP se folosesc masini de tip server cu sisteme de operare Linux. Pentru celelalte tipuri de servicii se folosesc masini de tip server cu sistem de operare Linux.

Odata cu cresterea utilizarii sistemelor informatice si a comunicatiilor electronice numarul amenintarilor legate de sistemele informatice a crescut. Solutia initiala pentru protejarea statiilor a fost restrictionarea numarului de statii expuse

Definirea principalelor criterii pentru alegerea unei solutii antivirus a stabilit ca prioritati: modul centralizat de administrare, integrarea cu Microsoft Active Directory si facilitatile de tip All in One.

Solutia Propusa

"Timpul de răspuns pentru anumite probleme specifice (ex. Kido) a fost foarte scurt.
Moldovanu Andrei,
Sef Serviciu IT,
Monitorul Oficial

Pentru protejarea sistemelor informatice si a comunicatiilor electronice s-a optat pentru solutia Kaspersky Business Space Security.

Kaspersky Business Space Security furnizeaza o protectie centralizata de inalta calitate pentru resursele informationale ale companiei impotriva tuturor tipurilor de amenintari actuale. Kaspersky Business Space Security protejeaza statiile de lucru si serverele de fisiere impotriva tuturor tipurilor de virusi, cai troieni si viermi, previn epidemiile si mentin informatia sigura si accesibila tuturor utilizatorilor resurselor retelei.

Produsul a fost special creat pentru a veni in intampinarea cerintelor tot mai mari ale serverelor care lucreaza cu volum mare de informatii.

Caracteristici:

  • Protectie proactive chiar si impotriva celor mai noi programe periculoase;
  • Scanare instantanee a e-mailurilor si a traficului web;
  • Firewall personal cu IDS si IPS;
  • Protectie a mediului de lucru in orice tip de retea, inclusiv WiFi;
  • Tehnologie de autoprotectie impotriva programelor periculoase pentru solutia antivirus;
  • Trecerea in carantina a obiectelor suspecte;
  • Actualizare automata a bazei de date de semnaturi.

Beneficiile clientului:

  • Instalare si administrare centralizata;
  • Protectie integrata pentru statii de lucru si serverele de fisiere impotriva tutoror amenintarilor de pe Internet;
  • Tehnologia iSwift previne scanarile repetata inutil a datelor din retea;
  • Echilibrare a sarcinii intre procesoarele serverului;
  • Izolare a statiilor de lucru infectate;
  • Revenire la starea initiala a sistemului dupa orice modificare adusa acestuia de catre un program periculos;
  • Scalabilitate.