Contact

+4 021 231 09 04 office@ager.ro

Data Center

Consultanță, proiectare și implementare centre de date

Pentru realizarea unei investiții pentru construcția sau reamenajarea unui centru de date cu performanțe moderne - densitate și randament energetic, disponibilitate și scalabilitate - AGER vă propune o suită de soluții moderne și eficiente privind realizarea diferitelor subsisteme dar și o metodologie de proiectare și realizare aliniată principiilor de “datacenter tiering” și inițiativelor europene pentru “green datacenter”. AGER vă poate ajuta să gestionați interdependentele complexe date de alegerile tehnologice pentru fiecare subsistem, pastrand un consultant unic si beneficiind de cele mai eficiente solutii pentru electroalimentare, instalatiile de racire, solutiile de monitorizare si management, sisteme de control access si monitorizare video, sistemele de alarmare si stingere a incendiilor. Astfel, printr-un parteneriat cu AGER veți obține un cost total de operare minim, o disponibilitate la nivelul scontat și o durată de utilizare extinsă a acestei investiții importante pentru orice organizație.

Consolidare și transformare IT

Diversitatea mare de tehnologii acumulată de-a lungul anilor de organizatie generează cheltuieli indirecte majore și încarcă un procent important din timpul echipelor de IT cu sarcini de susținere în loc să le permită să contribuie la avansarea rapidă a proiectelor prioritare. Prin proiectele de transformare propuse de AGER veți beneficia de consultanță pentru stabilirea unei strategii și implementarea acesteia în ritmul pe care organizația îl poate susține, beneficiind în fiecare pas de economii semnificative iar de multe ori procesul de modernizare devine autosustenabil folosind resursele astfel economisite.

Servicii de virtualizare

Pentru prima oara în istoria IT, numărul serverelor virtuale îl depașește pe cel al serverelor fizice. Este o dovadă a eficienței noului mod de lucru dar adopția tehnologiilor de virtualizare trebuie făcută controlat și aliniat la cele mai bune practici de proiectare și operare, altfel procesele IT pot fi scăpate de sub control cu consecințe grave. Cu AGER ca partener veți beneficia de un consilier calificat privind pașii de urmat și tehnologiile de virtualizare, migrare  și management potrivite cazului dumneavoastră specific.

Soluții de salvare și restaurare a datelor

Importanța procesului de salvare și restaurare a datelor este deseori evidențiată de evenimente nefaste ce au un impact neprevazut asupra operațiunilor IT ale întrepriderii: viruși informatici, defectări majore ale echipamentelor storage, erori de operare, bug-uri software ce modifică structura datelor etc. Un proces de salvare și restaurare conceput corect și testat periodic poate proteja organizația față de întâzieri ale proiectelor proprii, pierderea iremediabilă a datelor de producție și obținerea unui rating pozitiv privind securitatea IT. AGER vă propune soluții de back-up și restore pentru medii eterogene, cu o administrare facilă obținută prin automatizarea sarcinilor repetitive, realizând o performanță maximă a raportului calitate/preț.

Soluții de protecție împotriva dezastrelor

Pentru anumite procese și activități realizate de întreprinderea dumneavoastră orice întrerupere sau întarziere a realizării este de neconceput sau poate avea consecințe negative majore – financiare, de imagine sau privind poziția în raport cu competitorii. AGER vă stă la dispoziție pentru întelegerea acestor procese și activități și pentru punerea la punct a unor soluții de susținere a activității la momentul apariției unui factor neprevazut de tip incident securitate, eroare umană de operare, catastrofă naturală, incendiu, pană de curent prelungită, atac cibernetic, etc.

Implementare soluții centralizate de management IT

Dacă sporirea complexității operațiunilor IT în urma evoluției istorice sau ca urmare a unor proiecte de virtualizare și consolidare vă provoacă dificultăți de operare greu de susținut de către echipa IT, AGER vă pune la dispoziție unelte de eficientizare a activității în datacenter sau pentru infrastructura de IT distribuită în teritoriu sub forma unor soluții de management și monitorizare IT. Funcție de obiectivele dumneavoastră, vă putem asista pentru construirea unor soluții limitate la managementul infrastructurii IT sau pentru o abordare ierarhică pentru monitorizarea unitară a proceselor de derulare a afacerilor, a proceselor IT de suport și a infrastructurii pe care acestea se realizează.

Automatizarea proceselor

Prin soluțiile propuse, suntem în măsură să vă asistam pentru realizarea unei eficiențe sporite a proceselor de IT prin automatizarea activităților repetitive, eliminand întârzierile și posibilitatea de a introduce erori specifice activităților umane. Prin servicii de consultanță și proiectare vă stăm la dispoziție chiar din primele faze ale concepției pentru efortul de aliniere a strategiei de IT cu strategia de afaceri și chiar eficientizarea proceselor de afaceri prin folosirea unor unelte IT de tip soluții Business Process Management.